ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

/DEV/NULL/ CULTURAL CREATIVE WORKING CLASS

Μάρτιος – Σεπτέμβριος 2019
Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί

Το σεμινάριο εξειδικεύει στη Διεύθυνση Φωτογραφίας στον κινηματογράφο καλύπτοντας το σύνολο της απαιτούμενης θεωρητικής κατάρτισης και -κυρίως- την πρακτική άσκηση στον εξοπλισμό (κάμερα, φακοί, φίλτρα), στο γύρισμα και στο post production, με διδάσκοντα τον Διευθυντή Φωτογραφίας Χρήστο Δούρο και επτά ακόμη επαγγελματίες ειδικοτήτων του κινηματογράφου. 

Δομή σεμιναρίου

1. Γνωστικές ενότητες

Αρχές της στατικής φωτογραφίας, χρήση και εξάσκηση με κάμερες, φακούς, φίλτρα, η κάμερα σε κίνηση, μοντάζ και είδη φωτισμών.

2. Συνεργασία με άλλες ειδικότητες

Σε μία ενότητα εκπαιδευτικών και πρακτικών συναντήσεων, εξετάζεται η μέθοδος συνεργασίας του διευθυντή φωτογραφίας με όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες στο πλατό:

  • Steadikam: Στέφανος Καλοθέτος
  • Color correction: Άγγελος Μάντζιος
  • Dit: Βαγγέλης Κολοκυθάς
  • Ηχολήπτης: Λέανδρος Ντούνης
  • Ηλεκτρολόγοι: Γιάννης Σιοροβίγκας και Μπάμπης Καλτερμιτζής
  • Σκηνοθέτης: Ρηνιώ Δραγασάκη

3. Επισκέψεις

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο επισκέψεις σε κινηματογραφικό πλατό στην Παιανία και σε rental house στην Αθήνα.

4. Εργασία: Ταινία μικρού μήκους

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μία ταινία μικρού μήκους με επαγγελματικό εξοπλισμό που παρέχει η /DEV/NULL. Οι ταινίες θα αναλυθούν τεχνικά σε μία σειρά τελικών συναντήσεων με το Χρήστο Δούρο και θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο 2019 στον εκθεσιακό χώρο του ATR Athens στον Κεραμεικό, σε ψηφιακή έκθεση ανοιχτή για το κοινό.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Έναρξη: 21 Μαρτίου 2019
Λήξη: 27 Σεπτεμβρίου 2019
Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 50 ωρών και θα πραγματοποιείται στο χώρο σεμιναρίων του ATR Athens, Μ. Αλεξάνδρου 95 στον Κεραμεικό, κάθε Πέμπτη 18:30-21:30 (3ωρη διάρκεια).

  • Το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου 2019.
  • Για την παραγωγή των ταινιών μικρού μήκους θα αξιοποιηθεί από τους συμμετέχοντες το διάστημα 1 Ιουλίου – 15 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Οι τελικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν 20 και 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Χρήστος Δούρος

/DEV/NULL/ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣΔιευθυντής Φωτογραφίας/Cinematographer, είναι απόφοιτος της Σχολής Σταυράκου, με περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας έχοντας κινηματογραφήσει σχεδόν σε οποιοδήποτε format. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, δραστηριοποιείται ενεργά στο κλάδο των ψηφιακών διαφημίσεων και ντοκιμαντέρ και σε ελληνικές και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές (μεγάλου μήκους, ενδεικτικά):

Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ήξερε να Κλαίει και Τεστοστερόνη του Γιώργου Πανουσόπουλου, Ξα Μου της Κλειώς Φανουράκη, Νήμα και Ροζ του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy), Suntan και Bank Bang του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, Τετάρτη 04:45 και Ιστορία 52 του Αλέξη Αλεξίου, Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, Άλπεις και Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου, Eden à l’Ouest του Κώστα Γαβρά, Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι του Γιάννη Σμαραγδή, My Life in Ruins του Donald Petrie, Ψυχραιμία του Νίκου Περράκη, Fugitive Pieces του Jeremy Podeswa, Straight Story του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, Eduart της Αγγελικής Αντωνίου, Ψυχή Βαθιά και Νύφες του Παντελή Βούλγαρη, Αληθινή Ζωή του Πάνου Κούτρα κ.ά.

Ταινίες μικρού μήκους (ενδεικτικά): Astrometal του Ευθύμη Kosemund Σανίδη, Play του Βαγγέλη Λυμπερόπουλου, Role Play: The Movie του Δημήτρη Σπανογιάννη, Young Fish του Χρύσανθου Μαργώνη, Life Between του Βαγγέλη Ζούγλου, Τι κρίμα του Τάκη Παπαναστασίου, Σπίτι με Κήπο της Μαριτίνας Πάσσαρη, Χαραυγή του Γιάννη Κατσάμπουλα, Για Πάντα Νύχτα του Θέμη Κατσιμίχα, Αγνά Νιάτα του Έκτορα Λυγίζου, Χαραυγή του Γιάννη Κατσάμπουλα, Pet της Μάρτα Μπακρί κ.ά.


Αναλυτικό πρόγραμμα
Ζητήστε να σας αποσταλεί το αναλυτικό, εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σεμιναρίου στο info@dev-null.gr με την ένδειξη 019A02.

Προαπαιτούμενα
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν εξοικείωση στη φωτογραφία.

Βεβαίωση ολοκλήρωσης σεμιναρίου-Συμμετοχή στην έκθεση
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, δίνεται 1) βεβαίωση παρακολούθησης από την /DEV/NULL και 2) συστατική επιστολή από τον διδάσκοντα ενώ παράλληλα, η ταινία μικρού μήκους συμμετέχει στην ψηφιακή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον εικαστικό χώρο του ATR Athens στον Κεραμεικό.

Κόστος σεμιναρίου
Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 850 ευρώ. Για την οριστική εγγραφή στο σεμινάριο απαιτείται η καταβολή του ποσού των 200 ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή απευθείας στη γραμματεία. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε εξατομικευμένο πρόγραμμα δόσεων, βάσει των απαιτήσεων του κάθε συμμετέχοντα.


Δήλωση συμμετοχής

admin Written by: