/ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η εμπνευσμένη Οργάνωση Παραγωγής λύνει άμεσα και διακριτικά προβλήματα, ανοίγει τους καλλιτεχνικούς δρόμους από εμπόδια,
ελευθερώνει τον καλλιτέχνη να δράσει απρόσκοπτα στην τέχνη του

Η /DEV/NULL αναλαμβάνει την Διεύθυνση και Εκτέλεση Παραγωγής για παραστάσεις Θεάτρου, Χορού, καθώς και για Εικαστικές Εκθέσεις.

Με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία, η /DEV/NULL:

  • Αναλαμβάνει την εκπόνηση ολοκληρωμένων αιτήσεων προς δημόσιους φορείς και ιδρύματα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (περιγραφή φυσικού αντικειμένου, χρονοδιάγραμμα, ρεαλιστικός προϋπολογισμός, επιχειρηματικά σχέδια καλλιτεχνικών σχημάτων κ.λπ.), καθώς και τη διοικητική παρακολούθηση των έργων που έχουν εγκριθεί (αναφορές προόδου, οικονομικές καταστάσεις, λοιπά έγγραφα, πληρωμές).
  • Διαμορφώνει ολοκληρωμένο σχέδιο Διεύθυνσης Παραγωγής με άψογο χρονοδιάγραμμα και συνεχή παρακολούθηση του προϋπολογισμού.
  • Εκτελεί με συνέπεια και καθώς και ταύτιση την παραγωγή, η χρόνια εμπειρία λαμβάνει υπόψη το τυχαίο, τις αλλαγές, τις ανατροπές και την εμπλοκή πολλών διαφορετικών συντελεστών με διαφορετικούς χρόνους και ανάγκες.
  • Αναλαμβάνει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων με εμπνευσμένα δελτία και προδελτία τύπου, ενημέρωση του συνόλου του έντυπου και ηλεκτρονικού ελληνικού τύπου, σταθερή ενημέρωση των social media, ειδικές παρουσιάσεις και συνεντεύξεις, ανάπτυξη ιστοσελίδας και microsites, γραφιστικές υπηρεσίες (αφίσα, έντυπο, φυλλάδιο), αποδελτίωση.
  • Οργανώνει ως την τελευταία λεπτομέρεια και υποστηρίζει πρεμιέρες, εγκαίνια, παράλληλες εκδηλώσεις όπως discussion panels, ημερίδες και workshops.

Για τις παραστατικές τέχνες συνεργάζεται με την εταιρία θεατρικών παραγωγών Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου AMKE (https://sovaro-asteio.gr) και για τις Εικαστικές Εκθέσεις με τον Project Space Automatic Transmission (https://automatictransmission.gr).

Πρόσφατες μεγάλες παραγωγές

ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΙΣΩ / LOOK BACK / ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Καλλιτέχνης: ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Οργάνωση Παραγωγής: /DEV/NULL
Αιγίδα: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Υποστήριξη: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνέργεια: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Το φωτογραφικό project Κοίταξε πίσω / Look back του εικαστικού φωτογράφου Νίκου Ζαφειρόπουλου εξετάζει την ερήμωση, μακριά από την ιστορική αιτία, δύο τόπων: του Σκουπίου Αχαΐας και της Αλάγιας Μικρασίας. Δεκαετίες μετά την εγκατάλειψή τους, ο φωτογραφικός φακός αναζητά να αποτυπώσει και αναδείξει το μετατραυματικό στρες των ιδιοκτητών αλλά και των απογόνων τους, που βρίσκονται συχνά στη θέση να βλέπουν το σπίτι τους (και την προηγούμενη ζωή τους) να καταρρέει σταδιακά, μια συνέπεια ζωντανή, έντονη και σύγχρονη, που όμως δεν καταγράφεται με ιστορικούς όρους.
Το project έχει την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων Αχαΐας και την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Μικρασίας. Φιλοδοξεί να δράσει εντροπικά μέσα από ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ ελλαδιτών, μικρασιατών και κυπρίων με όρους παρόντος, στη βάση της γνώσης ότι το κοινό μετατραυματικό βίωμα “ακυρώνει” συγκρίσεις της ιστορικής σπουδαιότητας ενός ξεριζωμού από έναν άλλο.
To project θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι 2021 και θα παρουσιαστεί σε δύο εκθέσεις στην Αχαϊα και στην Αθήνα έως το τέλος του έτους με τη διεπιστημονική συνδρομή του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Info:
https://nikoszafeiropoulos.com/
https://www.facebook.com/nikoszafeiropoulosphotography/
https://www.instagram.com/reflectionsonwater/


ANAMNESIS/ΑΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ 2020 / ΧΟΡΟΣ
Καλλιτεχνικό σχήμα: ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ / QUASI STELLAR
Οργάνωση Παραγωγής: /DEV/NULL
Χρηματοδότης: ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η Αποστολία Παπαδαμάκη συνομίλησε με την εποχή, τη στιγμή και την Ιστορία, άντλησε έμπνευση από την αρχαία πόλη που είχε διάρκεια ζωής περισσότερο από τέσσερις χιλιετίες και κάλεσε το κοινό να θυμηθεί την καλλιέργεια της ειρήνης, της ισότητας, τη αρμονικής συνύπαρξης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνοχής, αξίες και έννοιες που διαμόρφωσαν ανά τους αιώνες αυτόν τον τόπο, στην ακτή του πολύτροπου Θρακικού πελάγους. Μαζί με τους χορευτές της Quasi Stellar, ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου και η τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου.
Παρουσιάζουμε ένα υπέροχο απόσπασμα από την παράσταση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2020 στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης στην Αλεξανδρούπολη.
https://youtu.be/F4FmevDNpQk

Πληροφορίες: http://www.apostoliapapadamaki.com/


ΟΔΟΣ 19, ΑΡΙΘΜΟΣ 15 / ΘΕΑΤΡΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Καλλιτεχνικό σχήμα: ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ ΑΜΚΕ
Οργάνωση Παραγωγής: /DEV/NULL
Χρηματοδότης: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Η παράσταση «Οδός 19, αριθμός 15» βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και φώτιζε τον αγώνα επιβίωσης μίας εργάτριας της κλωστοϋφαντουργίας Μουταλάσκη, της Κλειώς Χατζηαλέξη, μίας από τις πολλές, πραγματικές και άγνωστες ηρωίδες του Μεσοπολέμου, σε ερμηνεία Νένας Μεντή. Παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ τον Σεπτέμβριο 2019.

  • Πληροφορίες: https://www.piop.gr/el/Activities/ekdiloseis-mouseia/IA-moutalaski-2019.aspx
  • Ντοκυμαντέρ στο πλαίσιο της παραγωγής: https://www.youtube.com/watch?v=mS2Aryl-Ptk

Υπεύθυνη /DEV/NULL // Παρασκευή Καλογεράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φιλοσοφική Σχολή), Θέατρο (Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ιάκωβος Καμπανέλλης), Υποκριτική και Σκηνοθεσία Θεάτρου (Θέατρο των Αλλαγών, Δημήτρης Μαυρίκιος) και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτιστική Διαχείριση (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού) με διπλωματική έρευνα στην Εντροπία στο Πειραματικό Θέατρο.
Από το 2005 είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της εταιρείας θεατρικών και λοιπών παραστατικών τεχνών παραγωγών Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου ΑΜΚΕ και από το 2018 ιδρύτρια της εταιρείας Υπηρεσιών Πολιτιστικής Διαχείρισης /DEV/NULL.
Στη 15ετή της δράση, έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Παραγωγής για πλήθος παραστάσεων, συναυλιών και φεστιβάλ ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνη διαχείρισης του ιστορικού Κινηματοθέατρο Τριανόν στην Αθήνα. Παράλληλα, διαχειρίζεται και οργανώνει τις εικαστικές, performative και εκπαιδευτικές δράσεις του Project Space Automatic Transmission στον Κεραμεικό.

Για περισσότερες πληροφορίες: 211 1828164 / info@dev-null.gr