ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

/DEV/NULL/ CULTURAL CREATIVE WORKING CLASS

Μάρτιος – Ιούλιος 2019
Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί

Το σεμινάριο καλύπτει γνωστικά και στην πράξη, τον σχεδιασμό φωτισμού στο θέατρο: βασικές αρχές φωτισμού, σχέδιο CAD, πειραματισμοί στο φως και τη σκιά, εξάσκηση και απτή εμπειρία του εξοπλισμού (προβολείς, dimmer, κονσόλες, DMX, lighting fixtures κ.ά.), αντιμετώπιση παραμέτρων (χώρος, χρόνος, bugdet, καλλιτεχνικές απαιτήσεις) με διδάσκοντα τον Φωτιστή και Τεχνικό Φωτισμού Βασίλη Μπεζιργιάννη

Δομή σεμιναρίου

1. Γνωστικές ενότητες

Βασικές αρχές φωτισμού, γενικοί κανόνες, πρακτική χρήση εξοπλισμού (προβολείς, dimmer, κονσόλες, DMX, lighting fixtures, moving lights), πειραματισμοί στο φως και τη σκιά, σχέδιο CAD, cuelist, προβλήματα και συνθήκες (χώρος, χρόνος, budget, καλλιτεχνικές απαιτήσεις).

2. Εκπαιδευτική συνδρομή

Στη γνωστική ενότητα γνώσης και εξάσκησης στην κονσόλα φωτισμού, θα διδάξει και ο Νίκος Συρίγος, Φωτιστής και Τεχνικός Φωτισμού, ελεύθερος επαγγελματίας.

3. Επισκέψεις

Το σεμινάριο περιλαμβάνει επίσκεψη και μελέτη του εξοπλισμού και του διαφορετικού του χώρου στις τέσσερις σκηνές του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης: Κεντρική Σκηνή, Black Box, Κινηματογράφος και Γκαράζ.

4. Εργασία: Σχεδιασμός φωτισμού και στήσιμο

Οι συμμετέχοντες κατά την ολοκλήρωση του συνόλου των γνωστικών ενοτήτων θα σχεδιάσουν τον φωτισμό ενός σκηνοθετημένου και σκηνογραφημένου θεατρικού κειμένου, τον οποίο και θα στήσουν με τη συνδρομή του τεχνικού προσωπικού του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην σκηνή του Black Box.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Έναρξη: 20 Μαρτίου 2019
Λήξη: 6 Ιουλίου 2019
Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 35 ωρών και θα πραγματοποιείται στο χώρο σεμιναρίων του ATR Athens, Μ. Αλεξάνδρου 95 στον Κεραμεικό, κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 (2ωρη διάρκεια).
Οι επισκέψεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα πραγματοποιηθούν Σάββατα.

Βασίλης Μπεζιργιάννης

/DEV/NULL/ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣΦωτιστής/Τεχνικός Φωτισμού, είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΤΕΙ Πειραιά με περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στον φωτισμό θεάτρου και εργάζεται ως Τεχνικός Φωτισμού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Δραστηριοποιείται ενεργά στην φωτιστική κάλυψη θεατρικών περιοδειών, μουσικών συναυλιών, τηλεοπτικών παραγωγών και events και στο σχεδιασμό φωτισμού για θεατρικές παραστάσεις με διαφορετικές καλλιτεχνικές απαιτήσεις και χώρους (ενδεικτικά):

Πέδρο Καζάς του Φώτη Κόντογλου, σκηνοθεσία Ηωάννα Σπανού (ΙΜΚ), 5 1/2 Ιστορίες για την Κρίση της ομάδας «ΑντίχειραΣ», σκηνοθεσία Θαλασσιά Αντωνοπούλου (BIOS), PTNG των OneTwoFree, σκηνοθεσία Πάρης Μαντόπουλος (ΙΜΚ), Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων του Μπέρτολτ Μπρέχτ, σκηνοθεσία Άννα Λάζου (Συρμός), Τρεις Κόρες εν Καμίνω του Βασίλη Μυριανθόπουλου (Συρμός), Το όνομά μου είναι Τζαίημς Ντην του Γιώργου Χρονά (ΙΜΚ) κ.ά. 

Events, συναυλίες, χώροι παραστάσεων, τηλεοπτικές παραγωγές (ενδεικτικά): Απόκοπος ή Σπιναλόγκα του Νίκου Ξυδάκη και του Διονύση Καψάλη (Σπιναλόγκα Κρήτη), Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου (Χανιά Κρήτη),  Θέατρο Επιδαύρου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), Carlos Santana, Scorpions, Def Leppard, Whitesnake, James Brown, Deep Purple, Group Kollektiva, Πειραιώς 260 (Ελληνικό Φεστιβάλ), Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (ΕΡΤ), Amstel Live, Βραβεία Status, Τελικός Eurovision 2005 (ΕΡΤ), Αλ Τσαντίρι (ALPHA), Money Drop (STAR) κ.ά.


Αναλυτικό πρόγραμμα
Ζητήστε να σας αποσταλεί το αναλυτικό, εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σεμιναρίου στο info@dev-null.gr με την ένδειξη 019A01.

Βεβαίωση ολοκλήρωσης σεμιναρίου-Συμμετοχή στην έκθεση
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, δίνεται 1) βεβαίωση παρακολούθησης από την /DEV/NULL και 2) συστατική επιστολή από τον διδάσκοντα.

Κόστος σεμιναρίου
Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 600 ευρώ. Για την οριστική εγγραφή στο σεμινάριο απαιτείται η καταβολή του ποσού των 200 ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή απευθείας στη γραμματεία. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε εξατομικευμένο πρόγραμμα δόσεων, βάσει των απαιτήσεων του κάθε συμμετέχοντα.


Δήλωση συμμετοχής

admin Written by: