ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

/DEV/NULL/ CULTURAL CREATIVE WORKING CLASS

ΕΝΑΡΞΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020 / ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 30 ΩΡΕΣ

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία και πρακτική στη Διεύθυνση Φωτογραφίας στον Κινηματογράφο. Οι συμμετέχοντες θα αξιοποιήσουν την προσωπική τους οπτική και την καλλιτεχνική τους ταυτότητα μέσα από την χρήση του κινηματογραφικού εξοπλισμού, την οργάνωση και υλοποίηση του γυρίσματος και τη σπουδή στην αφηγηματική αξία της κινηματογραφικής φωτογραφίας. Θα μελετήσουν τις τεχνικές παραμέτρους της κάμερας, το φυσικό και τεχνητό φως, το πλάνο, τους πολλαπλούς τρόπους κινηματογράφηση και την αφήγηση της εικόνας σε διαφορετικά film projects. Διδάσκει ο Διευθυντής Φωτογραφίας Γιώργος Κουτσαλιάρης.

Δομή σεμιναρίου

1. Γνωριμία με την εφαρμοσμένη κινηματογραφική πράξη

  • Η υποκειμενικότητα του κινηματογραφιστή
  • Ο ρόλος και οι δεξιότητες του Διευθυντή Φωτογραφίας
  • Οι τεράστιες δυνατότητες της κινηματογραφικής γλώσσας

2. Κινηματογραφικός εξοπλισμός και ορολογία

  • Πρακτική: Κινηματογραφικός εξοπλισμός
  • Η ορολογία των γυρισμάτων
  • Το στήσιμο ενός γυρίσματος

3. Κινηματογράφηση
Πρακτική: Κινηματογράφηση σκηνής με πολλαπλούς τρόπους και στυλ κινηματογράφησης, οι ρόλοι στο γύρισμα, το ντεκουπάζ

4. Post production

  • Μοντάζ, με την συμμετοχή του μοντέρ Στάμου Δημητρόπουλου
  • Coloring, με την συμμετοχή του κολορίστα Μάνθο Σάρδη

5. Documantary
Γνωριμία με το κινηματογραφικό ντοκυμαντέρ, το κινηματογραφικό δοκίμιο, το home movie. Άσκηση.

6. Η συνεργασία του Διευθυντή Φωτογραφίας με τον Σκηνοθέτη

Συνομιλία με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο

7. Το μονοπλάνο στον κινηματογράφο

Πρακτική: Γύρισμα μεγάλης διάρκειας με τον μακενίστα Κωνσταντίνο Χαρατζόγλου.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Εγγραφές ως 11 Φεβρουαρίου 2020
Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 30 ωρών και θα πραγματοποιείται στο χώρο σεμιναρίων του AUTOMATIC TRANSMISSION, Μ. Αλεξάνδρου 95 στον Κεραμεικό.

Γιώργος Κουτσαλιάρης

Ο Γιώργος Κουτσαλιάρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έχει σκηνοθετήσει και έχει κάνει διεύθυνση φωτογραφίας σε διαφορές ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και πειραματικές. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ταινίες μεγάλου μήκους, ορισμένες από τις οποίες έχουν διακριθεί σε διαφορά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί ως βοηθός κάμερας σε ταινίες όπως το Μικρό Ψαρί σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη, Άφτερλωβ σε σκηνοθεσία Στέργιου Πάσχου κ.ά. Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε ταινίες μικρού μήκους (Όλα για Όλα του Μαρίνου Σκλαβουνάκη, Ιριδίζουσα πέστροφα της Ήρας Ντίκα, Testudo της Ελένης Χρυσομάλλη, Τέσσερα Τέταρτα της Ειρήνης Χατζηκυριακίδου και της Ελευθερίας Κοσμά κ.ά.), τηλεοπτικές παράγωγες, διαφημιστικά ενώ αυτόν τον καιρό ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, συνέχεια του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Ο Χειροπαλαιστής”, το οποίο βραβεύτηκε στο πρόσφατο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας με το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας.


Προαπαιτούμενα συμμετοχής
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους έχουν γνώση των βασικών αρχών της φωτογραφίας και του φωτογραφικού φακού και επιθυμούν να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους στη φωτογραφία σε κίνηση.

Βεβαίωση ολοκλήρωσης σεμιναρίου
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, δίνεται 1) βεβαίωση παρακολούθησης από την /DEV/NULL και τον δάσκαλο.

Κόστος σεμιναρίου
Συνολικό κόστος σεμιναρίου 210 ευρώ που θα καταβληθεί σε 3 μηνιαίες δόσεις των 70 ευρώ. Για κάρτες ανεργίας η μηνιαία δόση είναι 55 ευρώ.


admin Written by: