ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

/DEV/NULL/ CULTURAL CREATIVE WORKING CLASS

Α. ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ / B. ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ
ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:00-19:00

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

Η /DEV/NULL ανακοινώνει τη μόνιμη φιλοξενία στον χώρο του AUTOMATIC TRANSMISSION στον Κεραμεικό, του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δημήτρη Αλεβιζόπουλου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται οποιαδήποτε στιγμή σε μία από τις δύο κατευθύνσεις:
Α. Σχέδιο και Ζωγραφική ή Β. Βυζαντινή Εικονογραφία.

Α. Σχέδιο και Ζωγραφική

Ανοιχτό προς όλους. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου, εξατομικευμένα, θα εξερευνήσουν τη δική τους καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία και θα απελευθερώσουν την εικαστική εκφραστική τους δύναμη μέσα από τη μελέτη των θεμελιωδών αρχών της ζωγραφικής τέχνης: τα υλικά (μολύβι, κάρβουνο, ακουαρέλα, λάδι), το χαρτί και ο καμβάς, το σχέδιο, το χρώμα, το μέτρο, η φωτοσκίαση, η προοπτική, σπουδή στο πορτραίτο, στη νεκρή φύση, στη φύση και το περιβάλλον, στη φόρμα του σώματος.

Β. Βυζαντινή Εικονογραφία

Για προχωρημένους στη ζωγραφική τέχνη που επιθυμούν, εξατομικευμένα, μέσω της βυζαντινής αγιογραφίας, να εξερευνήσουν την προσωπική τους καλλιτεχνική έμπνευση, αφηγηματικότητα και θεματολογική φαντασία. Σπουδή στην τεχνική της βυζαντινής αγιογραφίας, τα υλικά, την παραδοσιακή εικονογράφηση επί ξύλου (ένδυμα – πρόσωπο), το χρύσωμα, τις απλές και σύνθετες παραστάσεις, τον ανθικό και φυτικό διάκοσμο, και την τοιχογραφία με την χρήση του καμβά ή χωρίς.

Πληροφορίες

  • Τα μαθήματα με το δάσκαλο γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, κάθε ΤΡΙΤΗ 5-7μμ, με διάρκεια τις 2 ώρες, ενώ παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης του εργαστηρίου για εξάσκηση με 8 πρόσθετες ώρες εβδομαδιαίως (εκτός αργιών).
  • Ο χώρος διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι στον Κεραμεικό, στην γκαλερί AUTOMATIC TRANSMISSION, Μεγάλου Αλεξάνδρου 95 (μετρό Κεραμεικός)
  • Το μηνιαίο κόστος του εργαστηρίου Σχεδίου και Ζωγραφικής είναι 50 ευρώ ενώ του εργαστηρίου Βυζαντινής Εικονογραφίας 70 ευρώ. Στο κόστος του εκάστοτε εργαστηρίου δεν συμπεριλαμβάνονται τα υλικά.
  • Οι εγγραφές σε οποιαδήποτε από τις δύο κατευθύνσεις του Εργαστηρίου Δημήτρη Αλεβιζόπουλου είναι ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από τον Ιανουάριο 2020.

Δημήτρης Αλεβιζόπουλος

/DEV/NULL/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Αλεβιζόπουλος είναι ζωγράφος, βυζαντινός αγιογράφος με 35ετή ενεργή δράση και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Το 2003 εξελέγη μέλος της Επιτροπής Κατάταξης και Κρίσης. 
Είναι απόφοιτος της Θ.Μ.Δ. Σχολής Αθηνών στις εικαστικές τέχνες ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε σπουδές στην αρχιτεκτονική δομή χώρου και τη διακόσμηση στη Σχολή Δοξιάδη. Έχει πραγματοποιήσει εκτενείς μελέτες στα σύγχρονα υλικά, τη νωπογραφία και την εγκαυστική τέχνη στη Βοστώνη, ΗΠΑ.

Σταθερά παραγωγικός στην αγιογράφηση ναών σε όλη την Ελλάδα, έχει λάβει πλήθος τιμητικές διακρίσεις σε εικαστικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος ενώ το αγιογραφικό του έργο σε τοιχογραφίες και φορητές εικόνες έχει μελετηθεί συστηματικά και επαινεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.Εκδήλωση ενδιαφέροντος

admin Written by: